woensdag 11 juli 2012

Review Nikon D3100

De Nikon D3100 is het instap spiegelreflexcamera model van Nikon op dit moment.het leuke van de Nikon D3100 is dat hij jou niet alleen helpt met een leuk plaatje terwijl je niet weet wat je aan het doen bent, maar hij helpt je ook bij het gebruik van functies en instellingen en hij legt je ook uit waarom je die instellingen gebruikt zodat je ook eindelijk buiten die automatische stand kan gaan werken met de Nikon D3100.

Andere leuke dingen die de Nikon D3100 heeft is bijvoorbeeld full HD film met continu autofocus, en het leuke hier van is dat je hier als beginner als eerste gebruik van kan maken.

Als je de goed gevulde doos van Nikon bekijkt dan treffen wij hierin aan een acculader, de accu, een bodydop, een lensdop, een schouderband, de garantie papieren en een handleiding op cd.


Op de Nikon D3100 camera zelf zit natuurlijk de aan en uit knop :-) maar vervolgens zit er naast deze knop een informatie knop die informatie geeft over de genomen foto, of hij geeft informatie over de instellingen. er zit een belichtingscompensatie knop op waarmee je een foto onder of over belichten kunt. 

De draaiknop op de Nikon D3100 bevat onder anderen de functie om landschap foto's of sportfoto's te nemen. maar hij heeft ook nog de guide stand, deze stand helpt je eigenlijk door het hele proces heen. Hij vraagt je wat voor een foto je wilt maken, wat je met de foto wilt doen, hij laat dan ook zien welke instellingen je hiervoor moet gebruiken en waarom je die instellingen moet gebruiken.

De Nikon D3100 heeft een 11. autofocus die zeer nauwkeurig is.het is wel zo dat je de autofocus wel een heel klein beetje hoort tijdens het filmen. als laatste belangrijke is de sensor, de Nikon D3100 heeft een 14,2 megapixel simon sensor, hier kun je lang en kort over praten maar het komt er op neer dat die erg gevoelig is en hierdoor kleur en contrast zeer goed vastlegt zonder ruis.

De Nikon D3100 kan een snelheid halen van 3 frames per seconde, maar als je de functie live beeld hebt ingesteld dan haalt de Nikon D3100 dit niet.

De zoeker boven op de Nikon D3100 haalt een bereik van 95%, dus je ziet niet het gehele beeld van uiteindelijk op de geheugenkaart komt, hou dus hier rekening mee.

Er zit ook nog een aantal aansluiting op de Nikon D3100. Zoals de gps unit aansluiting. In dit geval de Nikon GP1,of een afstandsbediening. Daarnaast zit een USB aansluiting, een HDMI aansluiting en een AV aansluiting.

Er zit uiteraard een geheugenkaart aansluiting op, en hier kun je een SD, SDHC, SDXC of een IV geheugenkaart in kwijt.

Als je op zoek bent naar een camera dan komt er meestal een heleboel informatie op je af, en kan dit overweldigend zijn, het voordeel van de Nikon D3100 is dat hij je de mogelijkheid geeft om te leren over de instellingen die je gebruikt, en waarom je die gebruikt, wat is het effect van het gebruik van bepaalde instellingen, en de Nikon D3100 geeft ook hele heldere illustraties van wat het is.  En het leuke hiervan is dat je ook direct kunt zien dat je leuke foto's kunt maken, en dat je ook doorhebt waarom die foto's zo leuk en goed zijn.
Dus de Nikon D3100 is een goed instapmodel om goed te leren fotograferen, en de Nikon D3100 biedt ook dat je goed kunt doorgroeien naar een wat uitgebreider model.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten